Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 5 gevonden artikelen
 
 
  Incidence of residues of nine anticoccidials in eggs
 
 
Titel: Incidence of residues of nine anticoccidials in eggs
Auteur: Mortier, L.
Huet, A. -C.
Charlier, C.
Daeseleire, E.
Delahaut, P.
Van Peteghem, C.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 22 (2005) nr. 11 pagina's 1120-1125
Jaar: 2005-11
Inhoud: A survey of the presence of residues of anticoccidials was performed. Three hundred and twenty egg samples, purchased in eight different European countries, were analysed for the presence of nine different compounds: dimetridazole, diclazuril, halofuginone, robenidine, nicarbazin, narasin, salinomycin, lasalocid and monensin. Analyses were performed by LC-MS/MS. Of the samples analysed, 114 (35.6%) contained one or more of the nine anticoccidials in concentrations ranging from 0.1 to 63 µg kg-1. Salinomycin and lasalocid account for more than 60% of all positive samples. Almost 90% of all positive samples contained less than 2 µg kg-1. Results were put into perspective of the farming method and country of origin.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 5 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland