Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Development of an analytical method for 3-monochloropropane-1,2-diol in soy sauce using 4-heptanone as derivatizing agent
 
 
Titel: Development of an analytical method for 3-monochloropropane-1,2-diol in soy sauce using 4-heptanone as derivatizing agent
Auteur: Dayrit, Fabian M.
Ninonuevo, Milady R.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 21 (2004) nr. 3 pagina's 204-209
Jaar: 2004-01
Inhoud: 3-Monochloro-1,2-propane diol is a suspected carcinogen found in hydrolysed vegetable protein products such as soy sauce. A method is described for the analysis of 3-monochloro-1,2-propane diol in soy sauce by gas chromatography-mass spectrometry at a concentration range of 1-5000 ng gm1 using 4-heptanone as the derivatizing ketone and 3-monochloro-1,2-propane diol-d5 as the internal standard. The limit of detection for the method in the soy sauce matrix was 0.48 ng gm1 and the limit of quantification was 1.2 ng gm1.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland