Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 15 van 16 gevonden artikelen
 
 
  Selenium and mercury concentrations in sweet and dry bottled wines from the Canary Islands, Spain
 
 
Titel: Selenium and mercury concentrations in sweet and dry bottled wines from the Canary Islands, Spain
Auteur: Frias, S.
Diaz, C.
Conde, J. E.
Trujillo, J. P. Perez
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 20 (2003) nr. 3 pagina's 237-240
Jaar: 2003-03
Inhoud: The concentrations of selenium and mercury were determined by atomic absorption spectrophotometry in sweet and dry bottled wines from the Canary Islands, Spain. The concentrations of mercury ranged from 2.6 to 4.9 μg l -1 for sweet wines, and from 1.5 to 2.6 μg l -1 for dry wines, differences ( p < 0.05) being observed according to the island of production and type of wine, but not with respect to vintage. The concentration of selenium varied between 1.0 and 2.0 μg l -1 for sweet wines, and between 0.6 and 1.6 μg l -1 for dry wines. Differences were found in the mean concentrations according to the type of wine. Dry wines produced in La Palma presented a higher ( p < 0.05) mean content than those observed in the wines of El Hierro and Lanzarote.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 15 van 16 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland