Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 8 van 11 gevonden artikelen
 
 
  Sulphonamide residues in eggs following drug administration via the drinking water
 
 
Titel: Sulphonamide residues in eggs following drug administration via the drinking water
Auteur: Roudaut, B.
Garnier, M.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 19 (2002) nr. 4 pagina's 373-378
Jaar: 2002-04-01
Inhoud: The aim was to determine concentrations of sulphadimidine (SDM) and sulphadimethoxine (SDT) in eggs following oral administration through drinking water for 5 days (0.5g-1 for SDT, 1 and 2gl-1 for SDM). Residues of sulphonamides in albumen and yolk were monitored by high-performance liquid chromatography with UV detection. The limit of quantification was 0.005 μg g-1 for the two egg components. The results indicate that 0.9-1.4% of the dose administered was deposited in eggs. Maximum concentrations in albumen were much higher than those in yolk. More than 75% of the overall sulphonamides detected in eggs was concentrated in the albumen. The residue levels declined below the limit of quantification within 12-20 days for albumen and 14-15 days for yolk after treatment was discontinued.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 8 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland