Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Cadmium content in foodstuffs from the Greek market
 
 
Titel: Cadmium content in foodstuffs from the Greek market
Auteur: Karavoltsos, S.
Sakellari, A.
Dimopoulos, M.
Dasenakis, M.
Scoullos, M.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 19 (2002) nr. 10 pagina's 954-962
Jaar: 2002-10-01
Inhoud: Determinations of the cadmium content of a wide variety of foodstuffs from the Greek market were carried out. The values detected ranged from <0.1 ng g-1 in alcoholic beverages to 1595.8 ng g-1 in large snails. The highest values were observed in molluscs and crustaceans (117.4 ng g-1), followed by leafy vegetables (28.3 ng g-1), potatoes (22.3 ng g-1) and organs and offal (20.7 ng g-1), whereas the other food categories had a lower cadmium content. The results are comparable with those from the rest of Europe. Preliminary analytical data on the cadmium content of food samples of organic cultivation showed significantly lower values compared with those of samples of conventional produce.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland