Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 5 gevonden artikelen
 
 
  Monitoring of bisphenol-A-diglycidyl-ether (BADGE) in canned fish in oil
 
 
Titel: Monitoring of bisphenol-A-diglycidyl-ether (BADGE) in canned fish in oil
Auteur: Simoneau, C.
Theobald, A.
Hannaert, P.
Roncari, P.
Roncari, A.
Rudolph, T.
Anklam, E.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 16 (1999) nr. 5 pagina's 189-195
Jaar: 1999-05-01
Inhoud: A survey at the European level was initiated on the quantification of bisphenol-A-diglycidyl-ether (BADGE) in canned fish in oil in order to assess the exposure of BADGE. A total of 382 canned fish samples were collected from all 15 Member States and Switzerland and analysed for BADGE in fish. The fish was extracted first with hexane and reextracted with acetonitrile, followed by a membrane filtration and reverse phase HPLC analysis with fluorescence detection. The analysis of the fish showed that about 3% of the samples contained BADGE at a level above 1mg/kg. The samples exceeding the limit by a larger margin were mostly from anchovy cans and cans manufactured in 1991-1995.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 5 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland