Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Isolation, identification and determination of a magenta subsidiary colour in Food Blue No. 1 (Brilliant Blue FCF)
 
 
Titel: Isolation, identification and determination of a magenta subsidiary colour in Food Blue No. 1 (Brilliant Blue FCF)
Auteur: Kusaka, Takashi
Matsufuji, Hiroshi
Chino, Makoto
Kato, Yoshiaki
Nakamura, Mikio
Goda, Yukihiro
Toyoda, Masatake
Takeda, Mitsuharu
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 16 (1999) nr. 12 pagina's 501-507
Jaar: 1999-12-01
Inhoud: A magenta subsidiary colour was isolated from commercial Food Blue No. 1 (B-1; Brilliant Blue FCF). The absorption maximum for this subsidiary colour at 580nm is outside of the range of 614-628nm found for other subsidiary colours and m,m -B-1. On the basis of MS and NMR analyses, the structure of the subsidiary colour was elucidated as the disodium salt of 2-[[4-[Nethyl-N-(3-sulphophenylmethyl)amino]phenyl][4-oxo2,5-cyclohexadienylide acid. HPL C analyses revealed that 24 batches of commercial Food Blue No. 1 (three manufacturers) contain 0.1- 0.8% (average: 0.5% ) of the magenta subsidiary colour.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland