Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Dietary exposures to nitrate in the UK
 
 
Titel: Dietary exposures to nitrate in the UK
Auteur: Ysart, Gillian
Miller, Patrick
Barrett, Geoff
Farrington, Derek
Lawrance, Paul
Harrison, Nigel
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 16 (1999) nr. 12 pagina's 521-532
Jaar: 1999-12-01
Inhoud: Dietary exposures to nitrate have been estimated for two different groups of UK consumers. The daily dietary exposure of the general population was estimated from the UK 1997 Total Diet study to be 52mg/ day. Vegetables contributed approximately 70% to this total dietary exposure. Dietary exposure estimates for adult consumers of vegetables commonly eaten in the UK were 93mg/day and 140mg/day for mean and 97.5th percentile consumers, respectively. Dietary exposures to nitrate of UK consumers are similar to those in other European countries and are less than the Acceptable Daily Intake (ADI) for nitrate set by the European Commission's Scientific Committee for Food.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland