Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 13 van 16 gevonden artikelen
 
 
  Sensory and chemical quality of UHT-milk stored in paperboard cartons with different oxygen and light barriers
 
 
Titel: Sensory and chemical quality of UHT-milk stored in paperboard cartons with different oxygen and light barriers
Auteur: Rysstad, Gunnar
Ebbesen, Anne
Eggestad, Jan
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 15 (1998) nr. 1 pagina's 112-122
Jaar: 1998-01
Inhoud: The sensory and chemical shelf-life of UHT-milk stored at room temperature and at 6°C in aluminium-foil, non-foil barrier (X-board) and PE cartons were investigated. UHT milk in aluminium-foil stored in the dark has a minimum shelf-life of 6 months, while the shelf-life is 4-5 months in X-board and PE cartons. When PE cartons and X-board cartons are stored with strong light exposure at 6°C, a development of light-induced off-flavour is detected after 2 and 8 weeks, respectively. The light-induced off-flavour effect is more pronounced than the effect of non-light induced oxidation of unsaturated lipids.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 13 van 16 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland