Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 17 gevonden artikelen
 
 
  Survey of baked goods for propionic acid and propionates
 
 
Titel: Survey of baked goods for propionic acid and propionates
Auteur: Scotter, M. J.
Thorpe, S. A.
Reynolds, S. L.
Wilson, L. A.
Strutt, P. R.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 13 (1996) nr. 2 pagina's 133-139
Jaar: 1996-02
Inhoud: One hundred and thirty samples comprising bread (64), hamburger buns (33), pittas (16), cakes (9) and Christmas puddings (8) from various retail outlets in the UK, have been analysed for the preservative propionic acid. Only one sample of bread, two samples of hamburger buns and three samples of pitta contained propionic acid in excess of 1000 mg/ kg (range 1110-2625 mg/kg). The three samples of pitta exceeded 2000 mg/kg of propionic acid, which is the maximum amount permitted for these products under a recently adopted European Union directive.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 17 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland