Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 16 gevonden artikelen
 
 
  Evaluation of a multiple bioassay technique for determination of antibiotic residues in meat with standard solutions of antimicrobials
 
 
Titel: Evaluation of a multiple bioassay technique for determination of antibiotic residues in meat with standard solutions of antimicrobials
Auteur: Calderon, V.
Gonzalez, J.
Diez, P.
Berenguer, J. A.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 13 (1996) nr. 1 pagina's 13-19
Jaar: 1996-01
Inhoud: A multiple bioassay technique (FSIS-USDA) has been evaluated with standard solutions of 38 antibiotics and sulphonamides. Activity patterns at five levels were obtained when antibiotic solutions were assayed on seven plates prepared with different media and microorganisms. A different activity pattern was obtained for the main antibiotic groups: tetracyclines, β-lactam antibiotics, macrolides and aminoglycosides. Sulphonamides were not detected at levels under 100 μg/ml. This technique, as a post-screening test for antibiotic residues, can be used after a screening test to identify antibiotic groups to which more specific techniques can be applied for full identification and quantification.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 16 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland