Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 10 gevonden artikelen
 
 
  Determination of ionophores in the tissues of food animals by liquid chromatography
 
 
Titel: Determination of ionophores in the tissues of food animals by liquid chromatography
Auteur: Gerhardt, Geoff C.
Salisbury, Craig D. C.
Campbell, Harold M.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 12 (1995) nr. 6 pagina's 731-737
Jaar: 1995-11
Inhoud: A liquid chromatographic method for determining residues of ionophores in bovine, porcine, and avian tissues is described. Tissues were extracted with iso-octane-ethyl acetate and the extracts purified on silica solid-phase extraction columns. Monensin, narasin and salinomycin were detected by UV absorbance following post-column derivatization with vanillin, and lasalocid was detected underivatized using fluorescence. In muscle, kidney and fat, all drugs were determined from a single sample extract. In liver, a separate extraction was done to determine lasalocid. The detection limit for lasalocid, narasin and salinomycin was 5 ppb; for monensin it was 2ppb. Average recoveries were: lasalocid—71.0%; monensin—94.3%; salinomycin—97.2%; narasin—94.1 %.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 10 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland