Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 29 van 35 gevonden artikelen
 
 
  Study of the alkaloid composition of the food-infecting penicilles
 
 
Titel: Study of the alkaloid composition of the food-infecting penicilles
Auteur: Reshetilova, T. A.
Solovyeva, T. F.
Baskunov, B. P.
Kozlovsky, A. G.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 12 (1995) nr. 3 pagina's 461-466
Jaar: 1995-05
Inhoud: Over 30 strains of various Penicillium sp. isolated from food have been screened for the ability to synthesize mycotoxins of an alkaloid nature. The most productive were P. expansum, P. raciborskii, P. puberulum, P. commune, P. viridicatum, P. chrysogenum, P. palitans, P. purpurescens and P. cyclopium. The separate components of the alkaloid mixtures have been isolated and identified. The range of metabolites synthesized by different strains of the same species was considerably expanded. New producers of aurantioclavine, meleagrin, roquefortine, rugulovasine, clavine alkaloids and some other compounds have been found. It was shown that the alkaloid composition and content were dependent on the medium, culture age and method of cultivation.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 29 van 35 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland