Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 17 gevonden artikelen
 
 
  Determination and confirmation of methyl p-hydroxybenzoate in royal jelly and other foods produced by the honey bee
 
 
Titel: Determination and confirmation of methyl p-hydroxybenzoate in royal jelly and other foods produced by the honey bee
Auteur: Ishiwata, Hajimu
Takeda, Yuiko
Yamada, Takashi
Watanabe, Yoshinori
Hosagai, Takeshi
Ito, Sumio
Sakurai, Hiroyuki
Aoki, Gaku
Ushiama, Nobuyuki
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 12 (1995) nr. 2 pagina's 281-285
Jaar: 1995-03
Inhoud: Methyl p-hydroxybenzoate (methyl paraben) in foods produced by the Honey Bee was determined by HPLC and confirmed by GC-MS. The compound was detected at a mean concentration of 22.3 ± 6.8 mg/kg (between 14.2 and 31.9 mg/kg) in commercial royal jelly, but was not detected in honey, propolis or pollen lumps at the detection limit of 1 mg/kg. Fresh royal jelly collected from apiaries contained methyl p-hydroxybenzoate at a concentration of 20.3 ± 4.7 mg/kg (between 12.5 and 31.7 mg/kg). These results indicate that the methyl p-hydroxybenzoate in royal jelly is not added but is a natural component.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 17 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland