Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 8 van 16 gevonden artikelen
 
 
  Estimates of dietary exposure to aluminium
 
 
Titel: Estimates of dietary exposure to aluminium
Auteur: Pennington, Jean A. T.
Schoen, Sharon A.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 12 (1995) nr. 1 pagina's 119-128
Jaar: 1995-01
Inhoud: Daily intakes of aluminium were estimated for 14 age—sex groups based on the Food and Drug Administration's (FDA) Total Diet Study dietary exposure model. The aluminium content of the core foods of the FDA Total Diet Study were determined by analyses, recipe calculation, or literature values and coupled with information on food consumption from the 1987-88 US Department of Agriculture Nationwide Food Consumption Survey. Estimates of aluminium intakes ranged from 0.7mg/day for 6-11-month-old infants to 11.5mg/day for 14-16-year-old males. Average intakes for adult men and women were 8-9 and 7mg/day, respectively. The major contributors to daily intake of aluminium were foods with aluminium-containing food additives, e.g. grain products and processed cheese.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 8 van 16 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland