Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 15 gevonden artikelen
 
 
  A survey of nitrite concentrations in retail fresh vegetables
 
 
Titel: A survey of nitrite concentrations in retail fresh vegetables
Auteur: Hunt, J.
Turner, M. K.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 11 (1994) nr. 3 pagina's 327-332
Jaar: 1994-05
Inhoud: A survey of nitrite (NO-2) in fresh retail vegetables was conducted in the UK over twelve months. Samples of lettuce, cabbage, spinach, potatoes and carrots were bought at two-monthly intervals and analysed within 30 h of purchase using a method developed for fresh vegetables. Of 606 edible samples, 566 (93.4%) had no detectable NO-2, and 40 (mainly potatoes) contained trace amounts (< 0.4 mg kg-1). Four samples (spinach) which had deteriorated during their shelf-life and were considered inedible had amounts ranging from 12 to 222 mg kg-1 NO-2. The results confirm that poor storage is a rare occurrence in retail vegetables in the UK.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland