Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 14 van 15 gevonden artikelen
 
 
  Survey of organotin compounds in blended wines
 
 
Titel: Survey of organotin compounds in blended wines
Auteur: Forsyth, D. S.
Sun, W. F.
Dalglish, K.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 11 (1994) nr. 3 pagina's 343-350
Jaar: 1994-05
Inhoud: An extraction method for butyltin, cyclohexyltin, octyltin and phenyltin compounds in wines was developed using 0.05% tropolone in 75% diethyl ether/pentane. Recoveries averaged 96.8% (range 78-121%). Methyl derivatives made by Grignard reaction were quantitated by gas chromatography (GC)-atomic absorption spectrometry (AAS). Twenty-nine of the 90 samples (32.2%) tested contained at least one of the analytes. Mono- and dioctyltin were found in one sample only, at levels of 2ยท41 and 0.12 ng/ml respectively. Dibutyltin levels ranged from <0.08 to 1.44ng/ml. Monobutyl and tributyltin were found less frequently and at lower levels than dibutyltin. GC/mass spectrometric analysis confirmed the presence of butyl- and octyltins. No other organotin compounds were detected by either GC-AAS or GC-MS.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 14 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland