Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 15 gevonden artikelen
 
 
  Polychlorinated biphenyl residues in various fatty foods consumed in guipuzcoa, the Basque country (Spain)
 
 
Titel: Polychlorinated biphenyl residues in various fatty foods consumed in guipuzcoa, the Basque country (Spain)
Auteur: Goni, Fernando
Serrano, Elena
Ibarluzea, Jesus M.
Dorronsoro, Miren
Galdeano, Luis G.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 11 (1994) nr. 3 pagina's 387-395
Jaar: 1994-05
Inhoud: Three congeners of polychlorinated biphenyls (PCBs)—the 2, 2', 3, 4, 4', 5'-, 2, 2', 4, 4', 5, 5'-nexachloro, and 2, 2', 3, 4, 4', 5, 5'-heptachlorobiphenyls—were determined in 18 samples of butter, 44 of fish (hake and anchovy) and 24 of egg, all of which came from markets in Guipuzcoa. The total content as Araclor 1260 was also determined. Quantitation was carried out by gas chromatography in a capillary column and electron capture detector. The total content in butter ranged from 20 to 60 ng/g (fat basis), in fish from 10 to 250 ng/g (edible part), and in eggs from 1 to 10 ng/g (edible part). None of these exceeded the tolerance limits established by the Canadian Government Guideline and USFDA.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland