Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Lowering of polycyclic aromatic hydrocarbons concentration in a liquid smoke flavour by sorption into polyethylene packaging
 
 
Titel: Lowering of polycyclic aromatic hydrocarbons concentration in a liquid smoke flavour by sorption into polyethylene packaging
Auteur: Simko, Peter
Brunckova, Bozena
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 10 (1993) nr. 2 pagina's 257-263
Jaar: 1993-03
Inhoud: The liquid smoke flavour UTP-1 was spiked with polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) at a level of total concentration 45.6 μg/kg and filled into bottles made of low-density polyethylene. The concentration of PAHs was followed for 14 days. During this time the concentration of PAHs dropped roughly by two orders—from 45.6/μg/kg to 0·73 μg/kg, when an inverse dependence between PAHs concentration and time of storage was observed. As demonstrated in the experiment, the lowering of PAHs concentration in the liquid smoke flavour UTP-1 was due to the sorption of PAHs on packaging material, in which PAHs were found at the end of the experiment.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland