Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 11 gevonden artikelen
 
 
  Effect of Feeding Level on Nutritional Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Flesh
 
 
Titel: Effect of Feeding Level on Nutritional Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Flesh
Auteur: Palmegiano, Giovanni B.
Boccignone, Marcella
Forneris, Gilberto
Salvo, Franco
Ziino, Marisa
Signorino, Donatella
Sicuro, Benedetto
Gasco, Laura
Zoccarato, Ivo
Verschenen in: Journal of agromedicine
Paginering: Jaargang 6 (2000) nr. 4 pagina's 69-81
Jaar: 2000-11-29
Inhoud: The effect of different feeding levels (1.2%, 1.4%, 1.8% and to satiety) on the growth skill, morphological indexes and chemical composition of the dorsal muscle of rainbow trout (Oncorhynchus my-kiss) have been investigated. Significant differences were observed for the morphological indexes which increased with feeding level. For instance, the increase of feeding level induces a decrease in moisture content in the muscle composition, which corresponds to an increase of fat. Feeding level modified phospholipids, triglycerids and fatty acids content. These results can be of potential interest for the consumer from a diet point of view, and for the fish processing industry, since the processing and safe preservation of finished products are strictly linked to the chemical characteristics of fresh product.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland