Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 7 gevonden artikelen
 
 
  Argon Modified Atmosphere Packaging for Fillets of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fed Astaxanthin or Canthaxanthin
 
 
Titel: Argon Modified Atmosphere Packaging for Fillets of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fed Astaxanthin or Canthaxanthin
Auteur: Choubert, Georges
Brisbarre, Frederic
Parfouru, David
Baccaunaud, Michel
Verschenen in: Journal of aquatic food product technology
Paginering: Jaargang 17 (2008) nr. 2 pagina's 117-136
Jaar: 2008-04-30
Inhoud: Fillets from rainbow trout fed astaxanthin or canthaxanthin were packaged under air and modified atmosphere, 60% N2/40% CO2 and 60% Ar/40% CO2, and stored at +2°C for 26 days. Fish samples were analyzed at day 0, 5, 9, 13, 16, 19, 22, and 26 after processing. Drip loss, internal pH, surface color, carotenoid content, total lipid content, thiobarbituric acid reactive substances, and microbial contents of fish fillets were determined. A significant positive effect was found between pigment fed, gas used, and time of storage for the analyzed parameters. The use of argon led to a positive effect on the preservation of trout fillet quality and to an extension of trout fillet storage life.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 7 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland