Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 7 van 8 gevonden artikelen
 
 
  Origin and Nature of Kraft Colour: 1 Role of Aromatics
 
 
Titel: Origin and Nature of Kraft Colour: 1 Role of Aromatics
Auteur: Ziobro, George C.
Verschenen in: Journal of wood chemistry and technology
Paginering: Jaargang 10 (1990) nr. 2 pagina's 133-149
Jaar: 1990-06-01
Inhoud: The chromophores responsible for kraft colour have been generally assumed to be derived from the aromatic portions of the lignin molecule. Analytical studies of the high molecular weight dissolved materials from kraft lignin, kraft cooked sugars, and extraction stage effluent by pyrolysis GC-MS, permanganate/periodate oxidation, and UV-visible spectroscopy showed that these materials had a wide variation in aromatic content but similar spectral properties. It is now proposed that carbohydrate degradation products produced by the kraft cooking of sugars are primarily responsible for the kraft colour.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 7 van 8 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland