Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Effect of the Degree of Acetylation on the Enzymatic Digestion of Acetylated Xylans
 
 
Titel: Effect of the Degree of Acetylation on the Enzymatic Digestion of Acetylated Xylans
Auteur: Mitchell, David J.
Grohmann, Karel
Himmel, Michael E.
Dale, Bruce E.
Schroeder, Herbert A.
Verschenen in: Journal of wood chemistry and technology
Paginering: Jaargang 10 (1990) nr. 1 pagina's 111-121
Jaar: 1990-03-01
Inhoud: The effect of the degree of acetylation on the enzymatic digestibility of acetylated xylans has been investigated. Oatspelts xylans were reacetylated to degrees of 0.26 to 1.67 moles acetyl groups per mole of anhydroxylose units. These acetylated samples were then used to study the effect of acetylation on the xylanase (EC 3.2.1.8) and acetyl esterase (EC 3.1.1.6) activities of a commercial Trichoderma reesei cellulase preparation. The enzymatic digestibility was dramatically affected by the degree of acetylation. The onset of resistance is similar for both the xylanase and acetyl esterase enzymes, and both enzymes were completely inhibited by a degree of acetylation of 1.5 moles acetyl groups per mole anhydroxylose units at all enzyme loadings.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland