Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 8 van 15 gevonden artikelen
 
 
  Evaluation of Polytriphenylmethyl Methacrylate for Food Packaging by Determining Interactions Using HPLC
 
 
Titel: Evaluation of Polytriphenylmethyl Methacrylate for Food Packaging by Determining Interactions Using HPLC
Auteur: Kkurana, Amrik L.
Ho, Chi-Tang
Verschenen in: Journal of liquid chromatography & related technologies
Paginering: Jaargang 15 (1992) nr. 11 pagina's 1971-1981
Jaar: 1992-08-01
Inhoud: Polytriphenyl methyl methacrylate was evaluated for food packaging by determining interactions with food components such as ascorbic acid, niacin, phenylalanine and caffeine. The polymer was covalently bonded on silica surface by polymerizing monomer of the same with vinylic bonded silica gel. Food based solvent like water was used as a mobile phase. Enthalpy of sorption data were used to determine mechanism of interactions. Other thermodynamic parameters such as Gibb's free energy and activity coefficient were used to determine magnitude and kind (weak or strong) of interactions. Suitability of the polymer for packaging food system containing ingredients under investigation was determined from activity coefficient values.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 8 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland