Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 44 van 178 gevonden artikelen
 
 
  3-(D-Erythro-Trihydroxypropyl)-1-Neopentyl Pyrrole-2-Carboxaldehyde. A Novel Nonenzymatic Browning Product of Glucose
 
 
Titel: 3-(D-Erythro-Trihydroxypropyl)-1-Neopentyl Pyrrole-2-Carboxaldehyde. A Novel Nonenzymatic Browning Product of Glucose
Auteur: Njoroge, F. George
Fernandes, Albert A.
Monnier, Vincent M.
Verschenen in: Journal of carbohydrate chemistry
Paginering: Jaargang 6 (1987) nr. 4 pagina's 553-568
Jaar: 1987-12-01
Inhoud: The reaction of equimolar amounts of D-glucose and neopentyl-amine in phosphate buffer under physiological conditions of pH and temperature has been investigated. From the diethyl ether extract, we have identified a C-8 condensation product and have demonstrated that its formation does not proceed via a free-radical mechanism. Based on 1H and 13C NMR and other spectroscopic techniques, including UV, IR, EI-MS, CI-MS of the TMS derivative, the structure 3-(D-erythro-trihydroxypropyl)-1-neopentyl pyrrole-2-carboxaldehyde, was assigned to this advanced Maillard reaction product.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 44 van 178 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland