Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 125 van 178 gevonden artikelen
 
 
  Synergistic Interaction Between Deacylated Xanthan and Galactomannan
 
 
Titel: Synergistic Interaction Between Deacylated Xanthan and Galactomannan
Auteur: Tako, Masakuni
Verschenen in: Journal of carbohydrate chemistry
Paginering: Jaargang 10 (1991) nr. 4 pagina's 619-633
Jaar: 1991
Inhoud: The dynamic modulus and optical rotation of a mixed solution of denatured xanthan (depyruvated and deacylated) and galactomannan (locust-bean gum and guar gum) were measured with a rheogoniometer and a polarimeter. Gelation occurred in a mixture of native xanthan with locust-bean gum at a concentration of 0.2% total gums at room temperature, but not with guar gum. A mixture of deacylated xanthan and locust-bean gum showed the highest dynamic modulus, about three times as strong ast that of a mixture with depyruvated xanthan. The dynamic modulus of a mixture of deacylated xanthan and locust-bean gum stayed at very small value in the presence of CaCl2 (6.8 mM) and urea (4.0 M). Possible binding sites between deacylated xanthan and locust-bean gum molecules are proposed.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 125 van 178 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland