Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 235 van 252 gevonden artikelen
 
 
  The Formation of Intermediate Lactones During Aminolysis of Diethyl Xylarate
 
 
Titel: The Formation of Intermediate Lactones During Aminolysis of Diethyl Xylarate
Auteur: Hoagland, Peter D.
Pessen, Helmut
Mcdonald, George G.
Verschenen in: Journal of carbohydrate chemistry
Paginering: Jaargang 6 (1987) nr. 3 pagina's 495-499
Jaar: 1987-09-01
Inhoud: The aminolysis of diethyl xylarate was found to proceed through intermediate lactones. In dimethyl sulfoxide at 30°C in the presence of etha-nolamine/ the 1,5-diester is rapidly converted into ethyl d, l-xylaro-1,4-lactone, which reacts with the primary amine to give ethyr N-(2-hydroxyech-yl)-d, l-xylaramide. This compound then forms N-(2-hydroxyethyl)-d, l-xylara-mide-2T5-lactone, which in turn reacts with ethanolamine to produce the final product, N,N'-bis-(2-hydroxyethyl)-d-l-xylaramide. This sequence of reactions was established by 13C NMR spectroscbpy.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 235 van 252 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland