Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 11 gevonden artikelen
 
 
  Food rheological studies using coaxial rotational and capillary extrusion rheometers
 
 
Titel: Food rheological studies using coaxial rotational and capillary extrusion rheometers
Auteur: Correia, L. R.
Mittal, G. S.
Verschenen in: International journal of food properties
Paginering: Jaargang 2 (1999) nr. 2 pagina's 139-150
Jaar: 1999-07
Inhoud: The rheological constants of commercial sweetened condensed milk, mayonnaise, peanut butter, and tomato paste were obtained using the Hershel-Bulkley and Casson models. Data using a coaxial rotational rheometer showed that the shear history (shear rate range 0 to 650 s-1) affected observed shear stress, and rheological constants. For the shear rate range 0 to 80 s-1, the rheological constants, using the capillary extrusion rheometer, were much lower than or similar to those obtained using the coaxial rotational rheometer. Both the Hershel-Bulkley and the Casson models were equally suitable in predicting the relationships between shear stress and shear rate.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland