Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 8 gevonden artikelen
 
 
  Modeling multicomponent mass transfer in plant material in contact with aqueous solutions of sucrose and sodium chloride during osmotic dehydration
 
 
Titel: Modeling multicomponent mass transfer in plant material in contact with aqueous solutions of sucrose and sodium chloride during osmotic dehydration
Auteur: Qi, H.
Sharma, Shri K.
LeMaguer, Marc
Verschenen in: International journal of food properties
Paginering: Jaargang 2 (1999) nr. 1 pagina's 39-54
Jaar: 1999-03
Inhoud: A multi-component mass transfer model for osmotic dehydration of carrots using aqueous solution of sucrose and sodium chloride is presented. The phenomenological approach was used to describe non-linear relationship between the fluxes and thermodynamic forces. A model for the prediction of water loss and solids gain was developed taking into account the cellular structure shrinkage during the process with the assumption that no plasmolysis takes place in the cell membrane and the concentration of osmotic solution remains constant. The model was then used to optimize the performance of a continuous type contactor to obtain the best parameters for water removal from carrot cubes.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 8 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland