Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 44 van 110 gevonden artikelen
 
 
  Experimental studies and kinetics of single drop drying and their relevance in drying of sugar-rich foods: A review
 
 
Titel: Experimental studies and kinetics of single drop drying and their relevance in drying of sugar-rich foods: A review
Auteur: Adhikari, B.
Howes, T.
Bhandari, B. R.
Truong, V.
Verschenen in: International journal of food properties
Paginering: Jaargang 3 (2000) nr. 3 pagina's 323-351
Jaar: 2000-11
Inhoud: Levitation and free-flight techniques applied to investigate the drying kinetics and morphology of single drops containing dissolved solids and suspensions are reviewed. A review of works related to receding interface model proposed to quantify the drying kinetics of single drops along with techniques to measure the kinetic parameters such as moisture diffusivity, thermal conductivity and specific heat capacity is presented. Problems associated with spray drying of sugar-rich compounds are briefly discussed and possible links of stickiness and flavor retention with glass transition temperature (Tg), temperature history, drying rate and morphological changes including skin formation, as monitored through single drop experiments, are explored.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 44 van 110 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland