Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 40 van 50 gevonden artikelen
 
 
  Stirred-style yoghurt-type product prepared from pressure treated skim-milk
 
 
Titel: Stirred-style yoghurt-type product prepared from pressure treated skim-milk
Auteur: Johnston, Donald E.
Murphy, Robert J.
Birksl, Alan W.
Verschenen in: High pressure research
Paginering: Jaargang 12 (1994) nr. 4-6 pagina's 215-219
Jaar: 1994-11-01
Inhoud: Acid-set gel formation is an important first step in the production of dairy products such as yoghurt and cottage cheese. Acid-set gels prepared from pressure treated skim milk have increased rigidity and resistance to breaking. Water binding capacity, protein hydration index and resistance to syneresis (separation of an aqueous phase) were also increased. As stirred-type yoghurt has a larger share of the market it is of greater commercial interest. The effects of a range of pressure-time treatments of the milk on the characteristics of stirred type yoghurts prepared at pH 4.1 have been investigated. The viscosity was improved with increasing pressures in the range 100-600 MPa and with the duration of the treatment up to 1 h.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 40 van 50 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland