Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 73 van 171 gevonden artikelen
 
 
  Gene transfer in industrial Saccharomyces yeasts
 
 
Titel: Gene transfer in industrial Saccharomyces yeasts
Auteur: Rank, G. H.
Casey, G.
Xiao, W.
Verschenen in: Food biotechnology
Paginering: Jaargang 2 (1988) nr. 1 pagina's 1-41
Jaar: 1988
Inhoud: Industrial strains of Saccharomyces cerevisiae used in the brewing, baking, distilling, wine and sake industries have been uniquely selected within each industry for optimum performance. Nevertheless, the genetic structure of industrial strains is sufficiently closely related to haploid laboratory strains of Saccharomyces cerevisiae to utilize laboratory based vectors for single gene transfer. We describe gene transfer systems based on markers that have the potential for use in industrial strains and indicate when these vectors have been used in industrial yeasts. Alternative gene transfer systems based on selection for carbohydrate utilization and acquisition of killer immunity are discussed. In addition, the limitations of current vector systems are reviewed with a view to improving gene transfer systems that meet the requirements of industry.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 73 van 171 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland