Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 3 van 6 gevonden artikelen
 
 
  Making Salami, Producing Bergamo: The Transformation of Value
 
 
Titel: Making Salami, Producing Bergamo: The Transformation of Value
Auteur: Cavanaugh, Jillian R.
Verschenen in: Ethnos
Paginering: Jaargang 72 (2007) nr. 2 pagina's 149-172
Jaar: 2007-06
Inhoud: Recently, in Italy and other European countries, certain foods have become markers of cultural continuity and economic possibility as various actors negotiate the value of these products. Using the concepts of recontextualization and tournaments of value, this article considers the production of material and symbolic value as it is expressed through the ongoing commoditization and potential transformation of the type of salami made in Bergamo, a town and province in Northern Italy. It focuses on various regimes of value to clarify competing visions of how production, consumption, and modernization are connected, and illuminates not only the process of how a local delicacy gets elevated to the status of gourmet product, but also how authenticity and prestige, which often seem to go hand in hand, become paired.
Uitgever: Routledge
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 3 van 6 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring