Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 14 van 17 gevonden artikelen
 
 
  Optimization of Vegetal Pear Drying Using Response Surface Methodology
 
 
Titel: Optimization of Vegetal Pear Drying Using Response Surface Methodology
Auteur: Perez-Francisco, J. M.
Cerecero-Enriquez, R.
Andrade-Gonzalez, I.
Ragazzo-Sanchez, J. A.
Luna-Solano, G.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 26 (2008) nr. 11 pagina's 1401-1405
Jaar: 2008-11
Inhoud: The aim of this work was to optimize the drying process of vegetal pear and minimize energy resources (cost) under prefixed limits involving vegetal pear moisture, color, and productivity. The optimization of vegetal pear drying was made by using response surface methodology (RSM) for minimum process cost and color difference between fresh and dried samples (moisture ≤0.10 g water g d.m.-1). A pilot-plant dryer was used for dehydrating vegetal pear slices (0.5 cm thickness). The tests were carried out at different air temperature (60 to 70°C), samples diameter (4 to 7 cm), and pretreatment with ascorbic acid solutions (0-0.1% w/w). The optimum drying conditions were found at air temperature of 63°C with 5-cm sample diameter and 0.075% of ascorbic acid concentration. On the optimized drying conditions, dried vegetal pear presented values with moisture content of 0.052 g water g d.m.-1, color difference of 11.65, production rate of 0.0073 kg h-1, and total cost of $30.58/kg dried product-1
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 14 van 17 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland