Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 3 van 28 gevonden artikelen
 
 
  A Study of Coupled Heat and Mass Transfer in Composite Food Products during Convective Drying
 
 
Titel: A Study of Coupled Heat and Mass Transfer in Composite Food Products during Convective Drying
Auteur: Rahman, S. M. A.
Islam, M. R.
Mujumdar, A. S.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 7-8 pagina's 1359-1368
Jaar: 2007-07
Inhoud: A two-dimensional liquid diffusion model was developed to predict the variation of transient moisture content and temperature distribution within model composite food products. Rectangular-shaped potato and apple slices were used to form the model composite samples for experimental tests. To verify the predictions of the theoretical model, a series of experiments were conducted on the model composite samples using a heat pump-assisted convective dryer. Effects of using different adhesives to hold the two slices forming the composite products, flipping of the products at selected intervals of time and variation of individual slice thickness were investigated both experimentally and numerically. Predictions of the numerical model are in good agreement with the experimental results.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 3 van 28 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland