Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 12 gevonden artikelen
 
 
  MODELING WATER SORPTION IN OKARA SOY MILK
 
 
Titel: MODELING WATER SORPTION IN OKARA SOY MILK
Auteur: Garcia, L. H.
Kobylanski, J.R.
Pilosof, A.M.R.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 18 (2000) nr. 9 pagina's 2091-2103
Jaar: 2000-10-01
Inhoud: Moisture sorption isotherms of okara soy milk were determined using the gravimetric method in the range 20 - 50 °C. The sorption isotherms exhibited hysteresis along all the water activity range (0·1 - 0·9). The amount of sorbed water increased as the temperature was decreased. The GAB and Halsey models gave a good fit for okara isotherms over the range of water activity 0·1 - 0·9. As temperature increased, GAB k-values increased towards unity where the GAB equation reduces to the BET equation. The influence of temperature on the constants of GAB and Halsey models was evaluated through Arrhenius-type equations. The Clausius Clapeyron equation was used to estimate the isosteric heats of sorption.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland