Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 17 gevonden artikelen
 
 
  EFFECT OF INITIAL MOISTURE CONTENT ON THE THIN LAYER DRYING CHARACTERISTICS OF HAZELNUTS DURING ROASTING
 
 
Titel: EFFECT OF INITIAL MOISTURE CONTENT ON THE THIN LAYER DRYING CHARACTERISTICS OF HAZELNUTS DURING ROASTING
Auteur: Ozdemir, Murat
Seyhan, Ferda G.
Bodurb, A. Ozdes
Devres, Y. Onur
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 18 (2000) nr. 7 pagina's 1465-1479
Jaar: 2000-08-01
Inhoud: Effect of initial moisture content on the thin layer drying characteristics of hazelnuts during roasting was described for a temperature range of 100-160°C, using several thin layer equations. The effective diffusivity varied from 2.8×10-7 to 21.5×10-7m2/s over the temperature and moisture range. Temperature dependence of the diffusivity coefficient was described by Arrhenius-type relationship. The activation energy for moisture diffusion was found to be 2703 kJ/kg, 2289 kJ/kg and 2030 kJ/kg for the initial moisture content of 12.3% db, 6.14% db, and 2.41% db, respectively. Two-term equation gave better predictions than Henderson and Pabis and Thompson equations, and satisfactorily described thin layer drying characteristics of hazelnut roasting. A generalised mathematical model with the linear temperature dependence for moistured, non-treated and pre-dried hazelnuts were also developed.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 17 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland