Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 16 gevonden artikelen
 
 
  DEGRADATION OF ASCORBIC ACID IN DRYING PROCESS -A COMPARISON OF DESCRIPTION METHODS
 
 
Titel: DEGRADATION OF ASCORBIC ACID IN DRYING PROCESS -A COMPARISON OF DESCRIPTION METHODS
Auteur: KAMINSKI, Wladyslaw
TOMCZAK, Elwira
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 18 (2000) nr. 3 pagina's 777-790
Jaar: 2000-03-01
Inhoud: The degradation kinetics of ascorbic acid in food products is presented in the paper. Vibrofluidized method of drying was considered. Experiments were carried out for a model substance (silica gel)and agricultural products, namely: fresh green peas, potatoes and cabbage. Experimental data were described by means of three mathematical methods: a multilayer perceptron (MLP) model, a mathematical model of degradation kinetics of ascorbic acid and a hybrid model. The hybrid model connects neural computation with the mathematical model. All approaches provide an excellent process description. In the case of multilayer perceptron, the proposed method is simpler to implement when compared to the mathematical and the hybrid methods.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 16 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland