Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 22 van 36 gevonden artikelen
 
 
  MOISTURE ISOTHERM CHARACTERISTICS FOR RED CHILLI
 
 
Titel: MOISTURE ISOTHERM CHARACTERISTICS FOR RED CHILLI
Auteur: Hossain, M. A-
Bala, B. K.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 18 (2000) nr. 1-2 pagina's 503-515
Jaar: 2000
Inhoud: The adsorption and desorption equilibrium moisture contents for red chilli were determined experimentally in relative humidity range of 11-97% at the temperatures of 20, 30, 40 and 50°C. The effect of temperature on adsorption and desorption isotherms was found significant. Hystereses were observed for entire range of relative humidity and hysteresis loops decreased with the increase of temperature. Seven equilibrium moisture content models were fitted the experimental data at the temperatures of 20, 30, 40 and 50 °C. The modified Smith equation was the best fitted equation to the experimental data for relative humidity range of 11-97% for the adsorption and desorption isotherms for red chilli.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 22 van 36 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland