Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 11 van 36 gevonden artikelen
 
 
  DRYING CHARACTERISTICS AND PRODUCT QUALITY OF OKRA
 
 
Titel: DRYING CHARACTERISTICS AND PRODUCT QUALITY OF OKRA
Auteur: Shivhare, U.S.
Gupta, A.
Bawa, A.S.
Gupta, P.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 18 (2000) nr. 1-2 pagina's 409-419
Jaar: 2000
Inhoud: Effects of size (whole and sliced), pre-treatment (blanching in water and 0.5% NaCl solution at 95° C) and temperature of drying air (40, 55 and 70° C) on the drying characteristics and quality of okra were studied. Estimation of the drying rate established that the drying of okra takes place under the falling rate period. Page's model was found to adequately describe the drying behavior of okra over a wide range of drying conditions used in the study. The coefficients of Page's model were correlated with air temperature and it was found that the dependence of the rate constant on the drying air temperature can be described using the Arrhenius law. The quality of the dried product was found to be best when okra was sliced and blanched at 95° C in 0.5% NaCl solution for 5 min and then dried at 55° C.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 11 van 36 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland