Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 63 van 94 gevonden artikelen
 
 
  Moisture Diffusivity in Food and Biological Materials
 
 
Titel: Moisture Diffusivity in Food and Biological Materials
Auteur: Chen, Xiao Dong
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 7-8 pagina's 1203-1213
Jaar: 2007-07
Inhoud: The spatial distributions of water content and temperature inside moist food or biological materials (native or manufactured) during drying are important in interpretation and prediction of quality changes. The dynamics of drying in modern devices is not simple—for instance, the process of intermittent drying—thus, a liquid diffusion model is expected to be the simplest and hopefully the very effective. In this article, some controversial aspects of the concept of the effective Fickian liquid moisture diffusivity are described and discussed. These discussions are intended to stimulate more interest in working toward a better rationalization of the liquid diffusion concept. It is suggested that such a parameter may even be called a “liquid depletion coefficient” instead to avoid confusion at the fundamental level. An improved alternative model from the effective liquid diffusion model is possible and some new ideas have been explored.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 63 van 94 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland