Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 20 van 32 gevonden artikelen
 
 
  OSMOTIC DEHYDRATION KINETICS OF BLUEBERRIES
 
 
Titel: OSMOTIC DEHYDRATION KINETICS OF BLUEBERRIES
Auteur: Nsonzi, F.
Ramaswamy, H. S.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 16 (1998) nr. 3-5 pagina's 725-741
Jaar: 1998
Inhoud: The kinetics of moisture loss and solids gain during osmotic dehydration of blueberries under different conditions of temperature (37°C - 60°C), concentration of the sucrose solution (47°Brix - 70°Brix) and contact time between fruit and sucrose solution (0.5 h - 5.5 h) were studied, and modeled based on Fick's law of unsteady state diffusion. The study showed that all factors influenced moisture loss and solids gain (p<0.001), both generally increasing with temperature (T) and sucrose concentration (C). Based on the diffusion model, the calculated effective moisture diffusivity (Dm) ranged from 1.98 × 10-10 to 5.10 × 10-10 m2/s and the effective solids diffusivity (Ds) ranged from 2.54 × 10-11 to 2.22 × 10-10 m2/s. Both Dm and Ds showed increasing trends with temperature and sucrose concentration, and could be modeled as quadratic functions of T and C.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 20 van 32 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland