Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Application of High-Power Ultrasound for Dehydration of Vegetables: Processes and Devices
 
 
Titel: Application of High-Power Ultrasound for Dehydration of Vegetables: Processes and Devices
Auteur: Gallego-Juarez, J. A.
Riera, E.
Blanco, S. de la Fuente
Rodriguez-Corral, G.
Acosta-Aparicio, V. M.
Blanco, A.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 11 pagina's 1893-1901
Jaar: 2007-11
Inhoud: High-intensity ultrasound is a tool with a great potential for vegetable dehydration. Airborne ultrasonic waves have been used for drying materials in combination with hot air systems to obtain adequate drying rates at lower temperatures. Nevertheless, the extension of this technique has been limited because of practical difficulties in the efficient generation of high-intensity ultrasound in air. The implementation of a new technology of plate-transducer power ultrasonic generators has opened up new possibilities in this area. This article reviews the development and testing of an ultrasonic technology for vegetable dehydration based on the application of the new power ultrasound generators. Two experimental procedures have been carried out by airborne ultrasound and ultrasonic vibration in direct contact with the vegetable.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland