Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 44 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Natural Convection Drying at Low Temperatures of Previously Frozen Salted Meat
 
 
Titel: Natural Convection Drying at Low Temperatures of Previously Frozen Salted Meat
Auteur: Clemente, G.
Bon, J.
Garcia-Perez, J. V.
Mulet, A.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 11 pagina's 1885-1891
Jaar: 2007-11
Inhoud: The drying of raw cured ham proceeds under natural convection. The aim of this work was to determine the effect of external resistance on the drying of frozen and salted Biceps femoris and Semimembranosus. Natural convection drying kinetics were obtained at 5, 10, 15, and 20°C. The De values obtained neglecting external resistance were underestimated. Activation energy, Ea, agreed with literature results. The use of a De value from literature and a calculated Ea allowed us to calculate De for the temperatures used in this study. The mass transfer coefficient (k) was estimated from a model taking external resistance and the calculated De into account. The k values agreed with the ones in literature; thus, under natural convection conditions, external mass transfer resistance must be considered.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 44 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland