Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 42 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Moisture Diffusivity Analysis in a Microwave Drying Process under Different Operating Conditions
 
 
Titel: Moisture Diffusivity Analysis in a Microwave Drying Process under Different Operating Conditions
Auteur: Rodriguez, R.
Lombrana, J. I.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 11 pagina's 1875-1883
Jaar: 2007-11
Inhoud: This article deals with the kinetic analysis of the drying of sliced mushrooms (Agaricus bisporous) and apples (Golden Delicious), as representatives of vegetables and fruits, by the application of microwave. The drying experiments were carried out in monomode or multimode cavities, depending on the purpose of the study. In the former, the location of the temperature control is analyzed, and in the latter, the effect of pressure, air humidity, and temperature control. In the experiments, the mass loss was monitored over time and the drying kinetics described by means of a model, assuming effective diffusivity to be constant. The changes in the diffusion coefficient could be explained in terms of possible texture modifications of the product derived from the different conditions experienced during drying.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 42 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland