Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 35 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Mass Transfer during Osmotic Dehydration in a Multicomponent Solution Rich in Grape Phenolics with Antioxidant Activity
 
 
Titel: Mass Transfer during Osmotic Dehydration in a Multicomponent Solution Rich in Grape Phenolics with Antioxidant Activity
Auteur: Rozek, A.
Achaerandio, I.
Guell, C.
Lopez, F.
Ferrando, M.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 11 pagina's 1847-1855
Jaar: 2007-11
Inhoud: Osmotic dehydration has been assessed as an operation for obtaining solid foodstuffs supplemented with grape phenolics. However, mass transfer in multicomponent osmotic solutions during OD needs to be described appropriately if the infusion of target solutes, in this case phenolics with antioxidant activity, is to be better controlled. The effective diffusion coefficients of moisture, total phenolics, and the major individual phenolics of low-molecular-weight (caftaric acid, coutaric acid, caffeic acid, coumaric acid, ferulic acid, and rutin) were evaluated during the OD of a model food with a concentrated red grape must. An increase in the concentration of soluble solids above 50° Brix decreased the level of penetration of phenolics in the model food.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 35 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland