Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 25 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Enthalpic and Entropic Mechanisms Related to Water Sorption of Yogurt
 
 
Titel: Enthalpic and Entropic Mechanisms Related to Water Sorption of Yogurt
Auteur: Azuara, Ebner
Beristain, Cesar I.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 24 (2006) nr. 11 pagina's 1501-1507
Jaar: 2006-11-01
Inhoud: Moisture sorption isotherms of plain, concentrated, freeze-dried, and freeze-dried concentrated yogurts at 20, 35, and 50°C were used to calculate integral properties. Enthalpy-entropy compensation for all yogurt preparations showed two isokinetic temperatures. The first isokinetic temperature was observed at low moisture contents and was controlled by changes in the entropy of water, whereas the second isokinetic temperature was considered to be enthalpy-driven and was of the same magnitude for all yogurt products (TB2 = 327.4 ± 0.7 K). Application of the Dubinin-Radushkevich equation suggested that the moisture zone controlled by entropy was produced when adsorption ocurred in the micropore range.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 25 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland