Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 11 van 22 gevonden artikelen
 
 
  Effect of 1α,25-dihydroxycholecalciferol on egg shell quality and egg production
 
 
Titel: Effect of 1α,25-dihydroxycholecalciferol on egg shell quality and egg production
Auteur: Tsang, C. P. W.
Grunder, A. A.
Soares, J. H.
Narbaitz, R.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 31 (1990) nr. 2 pagina's 241-247
Jaar: 1990-06
Inhoud: 1. The effect of replacing dietary cholecalciferol (D3) by la,25-dihydroxycholecalciferol (1,25-(OH)2D3) on egg shell quality and egg production was tested on 32-week-old White Leghorn laying hens over 9 weeks. 2.Hens fed on a diet supplemented with 5 μg 1,25-(OH)2D3/kg diet, tended to lay more eggs, and the eggs had significantly higher specific gravity and percentage shell than eggs from control hens fed on a diet suplemented with 27-5 μg D3/kg diet. 3.The effect became apparent after about 4 weeks of treatment and persisted until the end of the test. 4.Hens fed on a diet without D3 supplement started to lay very thin or soft shelled eggs within 4 weeks, suggesting that the birds' reserves of D3 or its metabolites were depleted within this period. 5.The results suggest that 1,25-(OH)2D3 can be substituted for D3 in layer diets to improve egg shell quality.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 11 van 22 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland