Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 13 gevonden artikelen
 
 
  The hen's egg: A method for estimating the principal curvatures at any point on the shell
 
 
Titel: The hen's egg: A method for estimating the principal curvatures at any point on the shell
Auteur: Garter, T. C.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 18 (1977) nr. 1 pagina's 101-106
Jaar: 1977-01
Inhoud: 1. Estimates of curvatures of the shell of a well-formed egg can be obtained by the method described, which is based on six measurements of the shell. 2. Estimates of the radii of longitudinal curvature at the equators of 24 eggs selected for their extreme shapes or sizes ranged from 284 to 42-7 mm; the standard deviation of the difference between such an estimate and one obtained for the same egg by the 3-point method (using a slot and dial micrometer) was 1.2 mm. 3. Other tests, which are described, indicate that the method is reliable for estimating the principal curvatures at any point on the shell and not merely at the equator.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland