Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 15 gevonden artikelen
 
 
  The effects of crude and refined low erucic acid rapeseed oils in diets for laying hens
 
 
Titel: The effects of crude and refined low erucic acid rapeseed oils in diets for laying hens
Auteur: Vogtmann, H.
Clandinin, D. R.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 16 (1975) nr. 1 pagina's 55-61
Jaar: 1975-01
Inhoud: 1. The effects of feeding diets containing 15% crude or refined low erucic acid Span rapeseed oils, refined regular rapeseed oil or lard to pullets on productive performance and the lipids of egg yolk were determined. 2. Productive performance was best with the low-fat control diet, less good with the crude low erucic acid Span oil or lard-containing diets, intermediate with the diet containing refined Span oil and worst with the diet containing regular rapeseed oil. 3. The various dietary treatments did not affect total lipid content of egg yolk but did affect the fatty acid composition of egg yolk lipids. 4. No substantial amounts of erucic acid were found in the eggs indicating that the hen is able to control the lipid concentration in egg yolk though control of the fatty acid composition of lipids is poorer.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland